Zelný nákyp s těstovinami a šunkou
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Šunka dušená |
250 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
120 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelí kysané |
850 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- Kysané zelí vložíme do hrnce, přilijeme 50 ml vývaru a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájenou šunku, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, trochu cukru, rajčatový protlak, sůl a pepř. Přilijeme zbylý vývar a zamícháme.
- Do máslem vymaštěného pekáče dáme vařené těstoviny, připravenou zelnou směs a zlehka promícháme.
- Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
- Vhodnou přílohou je zeleninový salát.