Zelný nákyp s těstovinami a šunkou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 20 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Šunka dušená 250 g
Sýr Eidam cihla 40% 120 g
Těstoviny čtyřvaječné 500 g
Voda pitná 2 l
Zelí kysané 850 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
  2. Kysané zelí vložíme do hrnce, přilijeme 50 ml vývaru a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme na nudličky nakrájenou šunku, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, trochu cukru, rajčatový protlak, sůl a pepř. Přilijeme zbylý vývar a zamícháme.
  3. Do máslem vymaštěného pekáče dáme vařené těstoviny, připravenou zelnou směs a zlehka promícháme.
  4. Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. Chvíli před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
  5. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.