Gratinované mušle

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mušle slávky 3000 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře očištěné mušle vhodíme do hrnce se silným dnem a 5 minut je intenzivně prohříváme. Hrncem několikrát zatřeseme, aby se mušle otevřely. Potom slávky vyjmeme a vršky škeblí odstraníme. Spodní část mušlí s masem urovnáme na plech.
  2. Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, smícháme se strouhankou, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na mušle, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.
  3. Mušle zapékáme asi 5 minut, až strouhanka zezlátne.