Grilované jehněčí špízy
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jehněčí plec |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z oleje, citronové šťávy, oloupané, jemně nakrájené cibule, špetky oregana a pepře umícháme marinádu.
- Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme asi 1 hodinu uležet.
- Maso napichujeme na jehly a opékáme na grilu asi 10 minut za občasného otáčení.
- Před podáváním špízy osolíme.