Ovocná polévka z podmáslí

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 125 g
Karambola 1 ks
Kiwi 1 ks
Mléko - podmáslí 1 l
Rybíz červený 120 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Za pomalého míchání směs vychladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
  2. Oloupané kiwi nakrájíme na kolečka, omytou karambolu nakrájíme na hvězdice, omytý rybíz otrháme ze stopek.
  3. Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme připraveným ovocem.