Ovocná polévka z podmáslí
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
125 g |
Karambola |
1 ks |
Kiwi |
1 ks |
Mléko - podmáslí |
1 l |
Rybíz červený |
120 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Za pomalého míchání směs vychladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
- Oloupané kiwi nakrájíme na kolečka, omytou karambolu nakrájíme na hvězdice, omytý rybíz otrháme ze stopek.
- Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme připraveným ovocem.