Turecký rýžový salát
Ingredience
Jablka |
100 g |
Jogurt bílý |
125 g |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařenou rýži promícháme s majonézou a jogurtem.
- Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, omyté, na kostičky nakrájené jablko, očištěné, nadrobno nakrájené papriky, plátky mandlí, sůl a pepř.
- Vše dobře promícháme a necháme chvíli rozležet.
- Salát podáváme studený.