Salát z tofu
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
250 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou zeleninu očistíme, rajčata a cibulky nakrájíme na malé kousky.
- V menší misce připravíme zálivku - z vody, olivového oleje, cukru, soli a pepře.
- Citron rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu, kterou dáme do zálivky.
- Do salátové mísy dáme nakrájená rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy.
- Nakrájené tofu přidáme až nakonec.
- Salát promícháme, zalijeme ho zálivkou a dokořeníme barevným pepřem.
- Nakonec ozdobíme petrželkou.