Salát z tofu

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Olivy nakládané 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Rajčata 4 ks
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 250 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou zeleninu očistíme, rajčata a cibulky nakrájíme na malé kousky.
  2. V menší misce připravíme zálivku - z vody, olivového oleje, cukru, soli a pepře.
  3. Citron rozpůlíme a z jedné půlky vymačkáme šťávu, kterou dáme do zálivky.
  4. Do salátové mísy dáme nakrájená rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy.
  5. Nakrájené tofu přidáme až nakonec.
  6. Salát promícháme, zalijeme ho zálivkou a dokořeníme barevným pepřem.
  7. Nakonec ozdobíme petrželkou.