Mandlové půlměsíce
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
125 g |
Mandle |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Bílky ušleháme v pevný sníh, postupně přidáme moučkový cukr a šťávu z citrónu. Půl hrnečku vzniklé hmoty si dáme stranou, do zbytku vmícháme umleté mandle.
- Vzniklé těsto dobře prohněteme.
- Uválíme v cca 1 cm silný plát, který si podsypáváme moučkovým cukrem. Vykrajujeme půlměsíce, které naskládáme na vymazaný plech, kde je necháme chvíli oschnout.
- Cukroví potřeme zbytkem rozšlehaných bílků, které jsme si na začátku dali stranou a pečeme na 150°C.