Mandlové půlměsíce

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 125 g
Mandle 150 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky ušleháme v pevný sníh, postupně přidáme moučkový cukr a šťávu z citrónu. Půl hrnečku vzniklé hmoty si dáme stranou, do zbytku vmícháme umleté mandle.
  2. Vzniklé těsto dobře prohněteme.
  3. Uválíme v cca 1 cm silný plát, který si podsypáváme moučkovým cukrem. Vykrajujeme půlměsíce, které naskládáme na vymazaný plech, kde je necháme chvíli oschnout.
  4. Cukroví potřeme zbytkem rozšlehaných bílků, které jsme si na začátku dali stranou a pečeme na 150°C.