Špenátový berek

Ingredience


Cibule 160 g
Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 30 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme omyté špenátové listy, osolíme, opepříme a necháme podusit doměkka.
  2. Z mouky, másla a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny v chladu odležet.
  3. Těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na tenké pláty. Jeden plát dáme na máslem nebo tukem vymazaný plech, okraje mírně zvedneme. Potřeme špenátovou náplní a zakryjeme druhým plátem. Okraje dobře stiskneme.
  4. Vršek bereku potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.