Brambory s houbami na víně
Ingredience
Brambory rané |
450 g |
Houby čerstvé |
130 g |
Hovězí vývar základní |
85 ml |
Koriandr mletý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.
- Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.
- Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.