Brambory s houbami na víně

Ingredience


Brambory rané 450 g
Houby čerstvé 130 g
Hovězí vývar základní 85 ml
Koriandr mletý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpustíme máslo. Nové brambory opereme ve vodě a nakrájíme na půlky. Máme-li větší brambory, můžeme je pokrájet na čtvrtky. Restujeme na másle asi 7 minut.
  2. Podlijeme vínem, vývarem a přisypeme šalotku, kterou jsme si nakrájeli na čtvrtky. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni půl hodiny.
  3. Do pokrmu přimícháme pokrájené čerstvé houby, okořeníme koriandrem a ještě 5 minut povaříme.