Guláš Petra Voka

Ingredience


Cibule 300 g
Hovězí maso přední 325 g
Hovězí vývar základní 450 ml
Lečo sterilované 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Vepřová plec 325 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.
  3. K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.
  5. Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.
  6. Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.