Guláš Petra Voka
Ingredience
Cibule |
300 g |
Hovězí maso přední |
325 g |
Hovězí vývar základní |
450 ml |
Lečo sterilované |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Vepřová plec |
325 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.
- K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.
- Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.
- Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.