Třešňovo - tvarohová šarlotka
Ingredience
Cukr krupice |
125 g |
Piškoty cukrářské |
36 ks |
Třešně |
750 g |
Tvaroh jemný |
300 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
- Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.
- Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.
- Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.