Třešňovo - tvarohová šarlotka

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Piškoty cukrářské 36 ks
Třešně 750 g
Tvaroh jemný 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
  2. Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.
  3. Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.
  4. Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.