Berek s jogurtem a skopovou klobásou
Ingredience
Feferony |
30 g |
Jogurt bílý |
100 ml |
Klobása skopová |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
6 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
20 ml |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku, jogurt, měkké máslo, prášek do pečiva a sůl dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
- Těsto vyválíme v plát, který pokrájíme na čtverce 8x8 cm.
- Drobně pokrájená oloupaná rajčata, klobásu a feferonky podusíme na oleji.
- Vzniklou náplň klademe do středů čtverců z těsta. Protilehlé cípy dobře spojíme a přendáme na vymazaný plech. Bereky pomažeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut při 175 °C.