Berek s jogurtem a skopovou klobásou

Ingredience


Feferony 30 g
Jogurt bílý 100 ml
Klobása skopová 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 6 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej stolní 20 ml
Rajčata 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, jogurt, měkké máslo, prášek do pečiva a sůl dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
  2. Těsto vyválíme v plát, který pokrájíme na čtverce 8x8 cm.
  3. Drobně pokrájená oloupaná rajčata, klobásu a feferonky podusíme na oleji.
  4. Vzniklou náplň klademe do středů čtverců z těsta. Protilehlé cípy dobře spojíme a přendáme na vymazaný plech. Bereky pomažeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 30 minut při 175 °C.