Puf berek
Ingredience
Cibule |
80 g |
Jogurt bílý |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
400 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z mouky, vejce, 10 g tuku, jogurtu, octa, soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a dáme na 3 minuty odpočinout do chladničky.
- Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na 10 g rozpuštěného tuku, přisypeme mleté maso, osolíme a opepříme. Vše necháme podusit. Vzniklou náplň necháme vystydnout.
- Díly těsta rozválíme na velikost cca 30 cm, pomažeme je kromě jednoho rozpuštěným tukem a naskládáme na sebe, nemaštěný plát necháme až na úplný konec. Těsto opět rozválíme na plát o síle cca 2 mm, vykrajujeme kolečka o 7 cm v průměru, plníme masovou směsí a překrýváme dalším kolečkem těsta. Okraje dobře stiskneme.
- Plněná kolečka osmažíme na rozpáleném oleji.