Bramborová polévka na kyselo – redukční
Ingredience
Bobkový list |
5 ks |
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kmín drcený |
1 špetka |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Mléko odtučněné |
250 ml |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo a oloupeme je. Udržujeme je teplé.
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- Litr osolené vody přivedeme k varu, přidáme kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme brambory. Ty vaříme cca 10 minut, až změknou.
- Část vody slijeme, necháme jen asi 2 šálky, koření vybereme. Na závěr přidáme mléko, prolisovaný česnek, sůl a pepř a prohřejeme. Vše rozmixujeme dohladka. Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet. Podáváme teplé s půlkou vajíčka a snítkou čerstvého kopru nebo jiné bylinky.