Kořeněné bramborové hranolky
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Brambory sladké (Batáty) |
2 ks |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.
- Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.