Kořeněné bramborové hranolky

Kořeněné bramborové hranolky - obrázek

Ingredience


Brambory 4 ks
Brambory sladké (Batáty) 2 ks
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Garam masala 1 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.
  2. Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.