Italské brambory
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
3 ks |
Mozzarella |
50 g |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
130 g |




-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky. Vložíme do pekáčku. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k bramborám. Papriku pokrájíme na proužky, žampióny na plátky a přidáme do pekáčku.
- Rajčatový protlak rozmícháme ve vývaru a brambory přelijeme. Osolíme, opepříme a přisypeme sekanou bazalku. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě 20 minut.