Italské brambory

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 3 ks
Mozzarella 50 g
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 150 ml
Žampiony čerstvé 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky. Vložíme do pekáčku. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k bramborám. Papriku pokrájíme na proužky, žampióny na plátky a přidáme do pekáčku.
  2. Rajčatový protlak rozmícháme ve vývaru a brambory přelijeme. Osolíme, opepříme a přisypeme sekanou bazalku. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě 20 minut.