Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou
Ingredience
Hořčice |
4 polévková lžíce |
Hovězí libové |
400 g |
Kedlubna |
50 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Okurky nakládané |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Salám měkký |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátky si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté poklademe na plátky nakrájenou mrkví, kolečky kedlubny, sladkokyselé okurky a měkkého salámu. Závitky svineme, převážeme nití a opečeme na pánvi bez tuku.
- Opečené závitky vyjmeme a dáme do kastrolu. Šťávu z pánve, kterou závitky pustily, odvaříme a poté ji přelijeme na maso, které pak dusíme do měkka.
- Do šťávy pak vmícháme nasucho opraženou mouku, kterou zředíme vodou a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku.