Závitky z hovězího masa se salámem a zeleninou

Ingredience


Hořčice 4 polévková lžíce
Hovězí libové 400 g
Kedlubna 50 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 50 g
Okurky nakládané 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Salám měkký 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté poklademe na plátky nakrájenou mrkví, kolečky kedlubny, sladkokyselé okurky a měkkého salámu. Závitky svineme, převážeme nití a opečeme na pánvi bez tuku.
  2. Opečené závitky vyjmeme a dáme do kastrolu. Šťávu z pánve, kterou závitky pustily, odvaříme a poté ji přelijeme na maso, které pak dusíme do měkka.
  3. Do šťávy pak vmícháme nasucho opraženou mouku, kterou zředíme vodou a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petrželku.