Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem

Ingredience


Cukr moučkový 30 g
Lesní plody - mražené 250 g
Likér Grand Marnier 6 polévková lžíce
Máslo čerstvé 90 g
Poleva čokoládová bílá 180 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme.
  2. Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu.
  3. Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce.
  4. Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem.