Bílá čokoládová pěna s lesním ovocem
Ingredience
Cukr moučkový |
30 g |
Lesní plody - mražené |
250 g |
Likér Grand Marnier |
6 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
90 g |
Poleva čokoládová bílá |
180 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme.
- Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě 5 minut. Metlou do směsi všleháme pomerančový likér a rozpuštěnou polevu a nakonec vmícháme zpola ušlehanou smetanu.
- Pěnu vložíme do mísy a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce.
- Lžící namočenou v horké vodě z pěny vykrajujeme noky, upravíme je na talíře a obložíme lesním ovocem.