Jablečný koláč s medem a mandlemi

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Jablka 6 ks
Listové těsto 250 g
Mandle 125 g
Máslo čerstvé 70 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.
  2. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.
  3. Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.