Jablečný koláč s medem a mandlemi
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Jablka |
6 ks |
Listové těsto |
250 g |
Mandle |
125 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.
- Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.
- Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.