Hovězí na zelenině
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
60 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
40 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Hovězí libové |
200 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
60 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme na silnější plátky nakrájené maso. Rychle osmažíme, osolíme, přidáme rajský protlak, pepř a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme.
- Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pálivou papriku (feferonku) a utřený česnek.
- Asi po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájená rajčata a povaříme. Během vaření podle potřeby podléváme a na konci dochutíme citrónovou šťávou.