Hovězí na zelenině

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 60 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 40 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Hovězí libové 200 g
Mrkev kořen 60 g
Olej rostlinný 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 60 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 120 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme na silnější plátky nakrájené maso. Rychle osmažíme, osolíme, přidáme rajský protlak, pepř a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme.
  2. Když je maso skoro měkké, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pálivou papriku (feferonku) a utřený česnek.
  3. Asi po 10 minutách přidáme na kolečka nakrájená rajčata a povaříme. Během vaření podle potřeby podléváme a na konci dochutíme citrónovou šťávou.