Polévka bramborová s klobásou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
150 g |
Pažitka |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
Žemle tuková |
1.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.
- Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).
- Hotovou polévku rozmixujeme.
- Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.
- Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.