Polévka bramborová s klobásou

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 150 g
Pažitka 1 ks
Sádlo škvařené 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
Žemle tuková 1.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.
  2. Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).
  3. Hotovou polévku rozmixujeme.
  4. Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.
  5. Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.