Špagety s lososem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Hrášek |
150 g |
Losos obecný |
400 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu, vodu slijeme, šálek vody si odložíme na podlévání.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm dvě minuty restujeme kousky lososa, osolíme a opepříme, pokud je potřeba, podléváme vodou ze špaget.
- Když je ryba opečená ze všech stran, přidáme hrášek, bazalku, zalijeme smetanou, prohřejeme a přidáme špagety. Ohříváme ještě 5 minut, podle chuti dosolíme.
- Servírujeme posypané hoblinkami Parmezánu a ozdobené čerstvou bazalkou.