Brambory s pórkem na víně

Ingredience


Brambory 700 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pórek 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Vývar zeleninový 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.
  2. Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.
  3. Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.
  4. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.