Brambory s pórkem na víně
Ingredience
Brambory |
700 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar zeleninový |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.
- Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.
- Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.
- Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.