Závitky z hovězího masa na víně

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí maso přední 400 g
Marmeláda rybízová 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 1 ks
Pepř černý celý 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Víno červené 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Stočíme je, převážeme nití, obalíme v hladké mouce.
  2. V tlakovém hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, zasmahneme a vložíme závitky. Opečeme ze všech stran, podlijeme 3 lžícemi vína a 1/4 l vody, přidáme koření, ještě přibližně 35 minut dusíme.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme vodou. Zašleháme rajčatový protlak, zavařeninu, citronovou šťávu a špetku cukru, přidáme kousek citronové kůry, podle chuti osolíme, opepříme.
  4. Přecedíme, zeleninu propasírujeme, dolijeme zbytek vína, vložíme závitky a nakonec ještě krátce podusíme.