Závitky z hovězího masa na víně
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí maso přední |
400 g |
Marmeláda rybízová |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
1 ks |
Pepř černý celý |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Víno červené |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Stočíme je, převážeme nití, obalíme v hladké mouce.
- V tlakovém hrnci osmahneme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, zasmahneme a vložíme závitky. Opečeme ze všech stran, podlijeme 3 lžícemi vína a 1/4 l vody, přidáme koření, ještě přibližně 35 minut dusíme.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme vodou. Zašleháme rajčatový protlak, zavařeninu, citronovou šťávu a špetku cukru, přidáme kousek citronové kůry, podle chuti osolíme, opepříme.
- Přecedíme, zeleninu propasírujeme, dolijeme zbytek vína, vložíme závitky a nakonec ještě krátce podusíme.