Hovězí závitky po rýnsku
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek urovnáme anglickou slaninu.
- Svineme, převážeme nití a ze všech stran na oleji opečeme.
- Závitky přendáme na talíř, uložíme do tepla, olej po opékání slijeme, na pánev přidáme máslo, nakrájenou cibuli, papriku, mouku a osmahneme.
- Směs podlijeme vínem, několika lžícemi vody a ochutíme rajčatovým protlakem. Povaříme, přecedíme, omáčkou závitky přelijeme.