Hovězí závitky po rýnsku

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 40 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek urovnáme anglickou slaninu.
  2. Svineme, převážeme nití a ze všech stran na oleji opečeme.
  3. Závitky přendáme na talíř, uložíme do tepla, olej po opékání slijeme, na pánev přidáme máslo, nakrájenou cibuli, papriku, mouku a osmahneme.
  4. Směs podlijeme vínem, několika lžícemi vody a ochutíme rajčatovým protlakem. Povaříme, přecedíme, omáčkou závitky přelijeme.