Brambory s jehněčím masem

Ingredience


Brambory 700 g
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 150 ml
Jehněčí maso 900 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku.
  2. Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu.
  3. Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou.