Brambory s jehněčím masem
Ingredience
Brambory |
700 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Jehněčí maso |
900 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku.
- Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu.
- Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou.