Bramborový koláč s paprikami

Ingredience


Brambory 900 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mozzarella 130 g
Olivy černé 30 g
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 5 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.
  2. Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.
  3. Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.
  4. Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.