Bramborový koláč s paprikami
Ingredience
Brambory |
900 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mozzarella |
130 g |
Olivy černé |
30 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme, nakrájené vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a překlopíme do mísy. Přidáme vejce, posekané bylinky, prolisovaný česnek, máslo, všechno rozšťoucháme na řidší těsto.
- Těsto vložíme na vymazaný plech, rozprostřeme po celé ploše a pečeme při maximální teplotě 10 minut. Plech z trouby vyjmeme, těsto potřeme rajčatovým protlakem, na koláč poté rovnoměrně klademe drcená nakládaná rajčata, proužky zelené i žluté papriky, plátky žampiónů a rozpůlené olivy.
- Na povrchu ozdobíme plátky Mozzarelly a vrátíme plech do trouby. Koláč pečeme dalších 20 minut.
- Podáváme pokrájený na kousky a posypaný bylinkami jako hlavní chod.