Dušené kuře s bramborami
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Brambory |
450 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
130 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar drůbeží |
900 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vložíme kuřecí stehna. Opékáme po obou stranách asi 15 minut, poté stehna vyndáme z pánve a vložíme do pekáčku.
- Na tuk v pánvi přisypeme posekanou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme, posypeme moukou, promícháme, přilijeme víno a vývar. Jakmile se začne směs vařit, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, brambory krájené na plátky a papriku pokrájenou na proužky. Okořeníme bobkovým listem a tymiánem. Povaříme 2 minuty.
- Směs nalijeme na kuře do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme zapékat. Pečeme 50 minut zakryté při střední teplotě.
- Sundáme poklop, vmícháme smetanu a ještě zapékáme odkryté 10 minut.
- Podáváme jako hlavní chod.