Dušené kuře s bramborami

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Brambory 450 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Mrkev kořen 130 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 300 ml
Vývar drůbeží 900 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vložíme kuřecí stehna. Opékáme po obou stranách asi 15 minut, poté stehna vyndáme z pánve a vložíme do pekáčku.
  2. Na tuk v pánvi přisypeme posekanou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme, posypeme moukou, promícháme, přilijeme víno a vývar. Jakmile se začne směs vařit, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, brambory krájené na plátky a papriku pokrájenou na proužky. Okořeníme bobkovým listem a tymiánem. Povaříme 2 minuty.
  3. Směs nalijeme na kuře do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme zapékat. Pečeme 50 minut zakryté při střední teplotě.
  4. Sundáme poklop, vmícháme smetanu a ještě zapékáme odkryté 10 minut.
  5. Podáváme jako hlavní chod.