Zapečená treska s bramborami
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Cibule |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Koření na ryby |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor.
- Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut.
- Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod.