Zapečená treska s bramborami

Ingredience


Brambory 6 ks
Cibule 1 ks
Filé z aljašské tresky 600 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Koření na ryby 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a vsypeme brambory, které jsme nakrájeli na plátky. Osmažíme po obou stranách přibližně 10 minut. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku na dno, na brambory položíme filety z tresky a zakryjeme druhou polovinou brambor.
  2. Do tuku od brambor na pánev přisypeme pokrájenou cibuli, hořčici a koření na ryby. Krátce orestujeme, smícháme se strouhankou, nasypeme na horní vrstvu brambor v pekáčku a posypeme strouhaným sýrem.
  3. Pečeme v troubě při vyšší teplotě 25 minut.
  4. Podáváme zdobené čerstvou zeleninou jako hlavní chod.