Bramborové kari s květákem
Ingredience
Brambory |
700 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Hrášek |
80 g |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Květák |
250 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Zázvor celý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Brambory pokrájíme na větší kusy a přidáme na pánev, restujeme asi 5 minut. Podlijeme vývarem, zamícháme, okořeníme garam masalou, kurkumou, mletým koriandrem, strouhaným zázvorem, římským kmínem a posekanou chilli papričkou.
- Vaříme 15 minut, přidáme hrášek, růžičky květáku a nakrájená rajčata. Podusíme dalších 15 minut, podáváme s rýží jako hlavní chod.