Bramborové kari s květákem

Ingredience


Brambory 700 g
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Hrášek 80 g
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Květák 250 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Vývar zeleninový 300 ml
Zázvor celý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, krátce orestujeme. Brambory pokrájíme na větší kusy a přidáme na pánev, restujeme asi 5 minut. Podlijeme vývarem, zamícháme, okořeníme garam masalou, kurkumou, mletým koriandrem, strouhaným zázvorem, římským kmínem a posekanou chilli papričkou.
  2. Vaříme 15 minut, přidáme hrášek, růžičky květáku a nakrájená rajčata. Podusíme dalších 15 minut, podáváme s rýží jako hlavní chod.