Tapenade ze zelených oliv
Ingredience
Ančovičky konzervované |
4 ks |
Bageta |
150 g |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Mandle |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Olivy zelené |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
- Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.
- Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.