Tapenade ze zelených oliv

Ingredience


Ančovičky konzervované 4 ks
Bageta 150 g
Kapary 1 polévková lžíce
Mandle 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 80 ml
Olivy zelené 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  2. Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.
  3. Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.