Rajčata plněná lososovou pěnou
Ingredience
Losos ve vlastní šťávě |
100 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
8 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vybereme tvrdá, přibližně stejně velká rajčata, odřízneme u nich vršek včetně stopky a ostrou kávovou lžičkou vydlabeme dužinu. V misce smícháme máslo, Lučinu, drceného lososa, sůl, pepř, vše vyšleháme a necháme v lednici ztuhnout.
- Vychlazenou lososovou pěnou naplníme cukrářský pytlík, tím pak plníme rajčata. Navrch přidáme už jen kousky zelené petrželky.
- Rajčata můžeme servírovat na listech hlávkového salátu, budou nám lépe držet na talířích.