Rajčata plněná lososovou pěnou

Ingredience


Losos ve vlastní šťávě 100 g
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rajčata 8 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vybereme tvrdá, přibližně stejně velká rajčata, odřízneme u nich vršek včetně stopky a ostrou kávovou lžičkou vydlabeme dužinu. V misce smícháme máslo, Lučinu, drceného lososa, sůl, pepř, vše vyšleháme a necháme v lednici ztuhnout.
  2. Vychlazenou lososovou pěnou naplníme cukrářský pytlík, tím pak plníme rajčata. Navrch přidáme už jen kousky zelené petrželky.
  3. Rajčata můžeme servírovat na listech hlávkového salátu, budou nám lépe držet na talířích.