Mexický zeleninový salát s vejcem a fazolemi
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Okurka salátová |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rajčata |
6 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.
- Připravíme zálivku. Majonézu, cukr, sůl, pepř a kečup dobře promícháme a uložíme do chladu.
- Okurku, rajčata, cibuli a papriku nakrájíme na středně velké kousky, přidáme fazole a dobře promícháme.
- Do větší misky naklademe listy ledového salátu a na ně zeleninu. Navrch rozprostřeme kolečka vařených vajec a na ně vychlazený dresink.
- Ozdobíme nasekanou petrželkou.