Česnečka s mandlemi
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hroznové víno |
12 ks |
Mandle |
230 g |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Pečivo pšeničné jemné tukové |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvrdší pečivo nalámeme na kousky, vložíme do mísy a přelijeme vodou. Takto necháme asi 10–15 minut odstát. Poté z pečiva vymačkáme nadbytečnou vodu a vložíme do mixéru.
- Podélně rozpůlíme stroužky česneku a spolu se 3 lžícemi vinného octa a 225 ml vody přidáme do mixéru a rozmixujeme. Pak přidáme ještě olej a mleté mandle a opět rozmixujeme. Za stálého chodu mixéru přiléváme zbývající vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty.
- Polévku podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ocet. Přelijeme do mísy, přikryjeme a nejméně na 4 hodiny uložíme do lednice.
- Před podáváním polévku ještě dochutíme, rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným hroznovým vínem, posypeme pepřem a pokapeme olivovým olejem. Polévku podáváme studenou.