Krakonošův oheň
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřová panenka |
600 g |
Víno červené |
150 ml |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.
- Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.
- Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.