Krakonošův oheň

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vepřová panenka 600 g
Víno červené 150 ml
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.
  2. Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.