Bramborová buchta se žampióny
Ingredience
Arašídy |
130 g |
Brambory |
450 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
150 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.
- Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.
- K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
- Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.
- Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.
- Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.