Bramborová buchta se žampióny

Ingredience


Arašídy 130 g
Brambory 450 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 150 g
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 150 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme. Necháme chladnout.
  2. Do strouhanky nasypeme posekané arašídy a promícháme.
  3. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.
  4. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, česnek a polovinu žampiónů, které jsme nakrájeli na plátky. Restujeme asi 4 minuty.
  5. K bramborám přilijeme vývar, přisypeme strouhanku s arašídy a z pánve orestovanou zeleninu. Přidáme vejce, okořeníme koriandrem, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
  6. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu dáme do vymazané formy a na ni poklademe rajčata s druhou polovinou žampiónů. Zakryjeme druhou polovinou těsta.
  7. Pečeme zakryté alobalem při střední teplotě 60 minut.
  8. Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný chod.