Burger s modrým sýrem

Ingredience


Hovězí maso mleté 500 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 100 g
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mletého masa vytvoříme osm tenčích placiček o průměru o něco větším než housky. Plísňový sýr rozdrobíme v misce vidličkou a čtyři placičky jím posypeme. Přiklopíme placičkou bez sýra a okraje pevně stiskneme a zarovnáme. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a masové placky opečeme z každé strany asi 2,5 minuty. Vyndáme na ubrousek.
  2. Housky podélně rozkrojíme, potřeme majonézou a vložíme upečený burger.
  3. Podáváme s libovolným salátem.