Burger s modrým sýrem
Ingredience
Hovězí maso mleté |
500 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
100 g |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Z mletého masa vytvoříme osm tenčích placiček o průměru o něco větším než housky. Plísňový sýr rozdrobíme v misce vidličkou a čtyři placičky jím posypeme. Přiklopíme placičkou bez sýra a okraje pevně stiskneme a zarovnáme. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a masové placky opečeme z každé strany asi 2,5 minuty. Vyndáme na ubrousek.
- Housky podélně rozkrojíme, potřeme majonézou a vložíme upečený burger.
- Podáváme s libovolným salátem.