Sýrová kolínka

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Paprika zelená 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 300 g
Těstoviny nevaječné 300 g
Vepřová uzená plec 200 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme kolínka podle návodu na obalu.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a papriku nakrájenou na kostičky a krátce osmažíme. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky (nebo šunku), zamícháme, zmírníme oheň na minimum a přidáme sýr nakrájený na kostky a mléko. Mícháme, až se sýr rozpustí a vznikne hustá omáčka. Odstavíme z ohně a vmícháme uvařená kolínka.
  3. Varnou nádobu vymažeme máslem, naplníme připravenou směsí a dáme zapéct do trouby na 20-25 minut.