Polévka houbová s krupkami
Ingredience
Houby sušené |
150 g |
Krupky trhané |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sušené houby opereme, namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vodu z hub si necháme pro zalití polévky.
- Měkké houby jemně nasekáme.
- Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme jemně nasekané petrželové stonky, přisypeme houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté přilijeme vodu z hub, osolíme, přidáme oprané krupky a dolijeme potřebné množství vody nebo vývaru.
- Vaříme tad dlouho, dokud nebudou krupky měkké.
- Po uvaření polévku odstavíme, přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a trošku čerstvého másla.