Polévka houbová s krupkami

Ingredience


Houby sušené 150 g
Krupky trhané 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby opereme, namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vodu z hub si necháme pro zalití polévky.
  2. Měkké houby jemně nasekáme.
  3. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme jemně nasekané petrželové stonky, přisypeme houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté přilijeme vodu z hub, osolíme, přidáme oprané krupky a dolijeme potřebné množství vody nebo vývaru.
  4. Vaříme tad dlouho, dokud nebudou krupky měkké.
  5. Po uvaření polévku odstavíme, přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a trošku čerstvého másla.