Brambory s lilkem
Ingredience
Brambory |
450 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
1450 g |
Lilek |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Tofu - uzený |
450 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.
- Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.