Brambory s lilkem

Ingredience


Brambory 450 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 1450 g
Lilek 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Tofu - uzený 450 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.