Taštičky s masem a žampióny

Ingredience


Brambory 230 g
Hovězí maso mleté 130 g
Hovězí vývar základní 80 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pórek 1 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 g
Víno červené 80 ml
Žampiony čerstvé 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme k masu a restujeme 7 minut.
  2. Zasypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
  3. Na vále rozdělíme listové těsto na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Lžící do středu placky poklademe směs z pánve, okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička.
  4. Naskládáme je vedle sebe na vymazaný plech a pečeme při střední teplotě 25 minut.
  5. Ihned podáváme, nejlépe s čerstvým salátem.