Taštičky s masem a žampióny
Ingredience
Brambory |
230 g |
Hovězí maso mleté |
130 g |
Hovězí vývar základní |
80 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 g |
Víno červené |
80 ml |
Žampiony čerstvé |
130 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mleté maso. Mícháme a restujeme, aby se rozdrobilo. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, žampióny na plátky a brambory na kostičky. Vše přisypeme k masu a restujeme 7 minut.
- Zasypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut.
- Na vále rozdělíme listové těsto na 4 díly a každý rozválíme na středně silnou placku. Lžící do středu placky poklademe směs z pánve, okraje přehneme a spojíme tak, aby vznikla taštička.
- Naskládáme je vedle sebe na vymazaný plech a pečeme při střední teplotě 25 minut.
- Ihned podáváme, nejlépe s čerstvým salátem.