Páj s masem a mrkví

Ingredience


Brambory 700 g
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 450 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.
  3. Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.
  4. Podáváme jako samostatný chod.