Páj s masem a mrkví
Ingredience
Brambory |
700 g |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
450 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.
- Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.
- Podáváme jako samostatný chod.