Páj s ledvinkami

Ingredience


Brambory 250 g
Hovězí maso zadní 450 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Listové těsto 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 150 ml
Šalotka 12 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové ledvinky 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky.
  2. Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut.
  3. Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku.
  4. Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut.
  5. Podáváme s čerstvým salátem.