Páj s ledvinkami
Ingredience
Brambory |
250 g |
Hovězí maso zadní |
450 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Listové těsto |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
150 ml |
Šalotka |
12 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové ledvinky |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso a ledvinky nakrájíme na kostičky, brambory na silnější plátky.
- Na pánvi ropálíme olej, přisypeme krájené maso s ledvinkami a restujeme 5 minut. Přidáme šalotku a restujeme další 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a pivem. Vaříme 15 minut.
- Do masové směsi nasypeme brambory, osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme 45 minut. Obsah pánve vlijeme do pekáčku.
- Listové těsto rozválíme, ořízneme na velikost pekáčku a těstem pekáček přiklopíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při maximální teplotě 20 minut.
- Podáváme s čerstvým salátem.