Polévka houbová s krupicí

Ingredience


Brambory 4 ks
Houby sušené 150 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pšeničná krupice 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby opereme a namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
  2. Jakmile jsou měkké, rozsekáme je na kousky a spolu s usekanými stonky petrželové natě je osmažíme na tuku. Poté přilijeme vodu, osolíme a přidáme drobně nakrájené brambory.
  3. Pokud jsou brambory měkké, za stálého míchání přisypeme krupici a necháme vařit 10 min.
  4. Po odstavení polévky přidáme kousek másla a na drobno nakrájenou petrželovou nať.