Polévka houbová s krupicí
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Houby sušené |
150 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sušené houby opereme a namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
- Jakmile jsou měkké, rozsekáme je na kousky a spolu s usekanými stonky petrželové natě je osmažíme na tuku. Poté přilijeme vodu, osolíme a přidáme drobně nakrájené brambory.
- Pokud jsou brambory měkké, za stálého míchání přisypeme krupici a necháme vařit 10 min.
- Po odstavení polévky přidáme kousek másla a na drobno nakrájenou petrželovou nať.