Penne s kuřecím masem
Ingredience
Kuřecí prsa |
200 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce |
Mozzarella |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Penne |
500 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme dle instrukcí na obalu. Slijeme a necháme okapat. Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky.
- V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso a krátce orestujeme. Zasypeme hladkou moukou a restujeme 3 minuty. Pak přiléváme smetanu, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Do omáčky s masem vmícháme uvařené penne a nastrouhanou mozzarellu. Prohřejeme a servírujeme ozdobené nasekanými čerstvými bylinkami.