Čokoládový dort s mandlemi

Čokoládový dort s mandlemi - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 115 g
Máslo čerstvé 60 g
Čokoláda hořká 115 g
Cukr krupice 140 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mandle mleté 600 g
Máslo čerstvé 115 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Strouhanka 30 g
Tresť mandlová 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu vložíme do horké vodní lázně a za občasného míchání ji rozehřejeme.
  2. Máslo s cukrem zpěníme a po jednom zašleháme žloutky. Potom všleháme čokoládu, přidáme mleté mandle, strouhanku, prášek do pečiva, brandy, mandlovou tresť a opatrně zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  3. Těsto vložíme do formy vymazané máslem, vysypané hladkou moukou a vyložené pečicím papírem. Dort pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
  4. Upečený dort necháme vychladnout na mřížce.
  5. Příprava polevy: Nad párou rozehřejeme máslo a čokoládu, promícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  6. Povrch dortu potřeme polevou a necháme ji ztuhnout.