Hovězí guláš vídeňský

Hovězí guláš vídeňský - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 500 g
Hovězí maso zadní 750 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a vložíme omyté, na kousky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání je opečeme ze všech stran.
  2. Orestované maso osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme asi 2 dcl vody.
  3. Do základu vsypeme kmín, ochutíme prolisovaným česnekem a za občasného míchání zvolna dusíme asi 1,5 hodiny. Během dušení přiléváme vodu, guláš se má pouze přichytávat, ne pálit.
  4. Nakonec guláš okořeníme rozemnutou majoránkou a povaříme ještě 10 minut. Pokrm nazahušťujeme.
  5. Podáváme s houskovými knedlíky, ozdobený oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.