Hovězí guláš vídeňský
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
500 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a vložíme omyté, na kousky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání je opečeme ze všech stran.
- Orestované maso osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme asi 2 dcl vody.
- Do základu vsypeme kmín, ochutíme prolisovaným česnekem a za občasného míchání zvolna dusíme asi 1,5 hodiny. Během dušení přiléváme vodu, guláš se má pouze přichytávat, ne pálit.
- Nakonec guláš okořeníme rozemnutou majoránkou a povaříme ještě 10 minut. Pokrm nazahušťujeme.
- Podáváme s houskovými knedlíky, ozdobený oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.