Bílá hrášková polévka
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nasucho opraženou hladkou mouku, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme a povaříme asi 15 minut.
- Potom vsypeme okapaný hrášek a povaříme ještě 2 minuty. Odstavíme z plotny a přilijeme mléko rozkvedlané se žloutkem.
- Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podáváme.