Bílá hrášková polévka

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nasucho opraženou hladkou mouku, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme a povaříme asi 15 minut.
  2. Potom vsypeme okapaný hrášek a povaříme ještě 2 minuty. Odstavíme z plotny a přilijeme mléko rozkvedlané se žloutkem.
  3. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podáváme.