Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou

Ingredience


Brambory 750 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Voda pitná 0.5 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
  2. Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.
  3. Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.