Brambory dušené s houbovou omáčkou a šunkou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, v hrnci podlijeme osolenou vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
- Potom přidáme okapaný hrášek, očištěné, na plátky nakrájené žampiony podušené na části másla a na nudličky nakrájenou šunku. Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Chvíli podusíme a ihned podáváme.
- Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.