Roláda z mletého vepřového boku
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Hrášek |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salám měkký |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Solamyl |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřový bok |
1000 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na pánvi na troše másla usmažíme vejce a smícháme je se salámem nakrájeným na kostičky a s hráškem.
- Alobal navlhčíme a rozetřeme na něj směs okořeněného umletého bůčku, solamylu a smetany. Potřeme hořčicí a navrch naneseme připravenou náplň.
- Stočíme pomocí alobalu do rolády, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.